lördag 13 juli 2019

Smulpaj med jordgubbar och kokos

SMULPAJ MED JORDGUBBAR OCH KOKOS

Kokos, jordgubbar och havregryn - himmelsk smakförening i en klassisk smulpaj. Servera den med vispad grädde eller vaniljvisp - eller vaniljsås.

4 portioner

Smuldeg:
250 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl rörsocker
½ dl socker
2 tsk bakpulver
3/4 dl kokosflingor

Fyllning:
1½ l jordgubbar
2½ msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk socker

Garnering:
jordgubbar
kryddgrönt


Sätt ugnen på 200°.

Fyllning:
Ansa och dela jordgubbarna på mitten. Blanda med potatismjöl, vaniljsocker och socker.

Smuldeg:
Smält smöret i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, rörsocker, socker och bakpulver i en skål. Rör ned det smälta smöret och blanda om. Grädda pajen strax under mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills pajen har fått fin färg.

Garnera med jordgubbar och kryddgrönt och servera med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar