SMULPAJ MED JORDGUBBAR OCH KOKOS
Kokos, jordgubbar och havregryn - himmelsk smakförening i en klassisk smulpaj. Servera den med vispad grädde eller vaniljvisp - eller vaniljsås.
4 portioner
Smuldeg:
250 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl rörsocker
½ dl socker
2 tsk bakpulver
3/4 dl kokosflingor
Fyllning:
1½ l jordgubbar
2½ msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk socker
Garnering:
jordgubbar
kryddgrönt
Sätt ugnen på 200°.
Fyllning:
Ansa och dela jordgubbarna på mitten. Blanda med potatismjöl, vaniljsocker och socker.
Smuldeg:
Smält smöret i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, rörsocker, socker och bakpulver i en skål. Rör ned det smälta smöret och blanda om. Grädda pajen strax under mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Garnera med jordgubbar och kryddgrönt och servera med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljsås.
Kokos, jordgubbar och havregryn - himmelsk smakförening i en klassisk smulpaj. Servera den med vispad grädde eller vaniljvisp - eller vaniljsås.
4 portioner
Smuldeg:
250 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl rörsocker
½ dl socker
2 tsk bakpulver
3/4 dl kokosflingor
Fyllning:
1½ l jordgubbar
2½ msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk socker
Garnering:
jordgubbar
kryddgrönt
Sätt ugnen på 200°.
Fyllning:
Ansa och dela jordgubbarna på mitten. Blanda med potatismjöl, vaniljsocker och socker.
Smuldeg:
Smält smöret i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, rörsocker, socker och bakpulver i en skål. Rör ned det smälta smöret och blanda om. Grädda pajen strax under mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Garnera med jordgubbar och kryddgrönt och servera med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar