lördag 27 juli 2019

Små mandelkakor med fläder

SMÅ MANDELKAKOR MED FLÄDER

Små söta glutenfria kakor med smak av fläder och syrlig glasyr.

Ca 24 st

50 g smör
3 ägg
½ dl socker
3 dl mandelmjöl
2 msk Maizena majsstärkelse
½ tsk bakpulver
2 msk koncentrerad flädersaft

Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk spädd flädersaft
rivet skal och 1 msk saft av 1 citron


Sätt ugnen på 175°. Smörj en form för minimuffins eller ställ ut minimuffinsformar på en plåt.

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver i en skål. Vänd ned blandningen i äggsmeten. Vänd ned smör och flädersaft i smeten.

Fördela smeten i formarna och grädda kakorna mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt dem svalna innan du tar dem ur formen.

Glasyr:
Vispa ihop florsocker, flädersaft och citronsaft. Fördela glasyren över kakorna och låt den gärna rinna längs sidorna. Garnera kakorna med citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar