SMÅ MANDELKAKOR MED FLÄDER
Små söta glutenfria kakor med smak av fläder och syrlig glasyr.
Ca 24 st
50 g smör
3 ägg
½ dl socker
3 dl mandelmjöl
2 msk Maizena majsstärkelse
½ tsk bakpulver
2 msk koncentrerad flädersaft
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk spädd flädersaft
rivet skal och 1 msk saft av 1 citron
Sätt ugnen på 175°. Smörj en form för minimuffins eller ställ ut minimuffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver i en skål. Vänd ned blandningen i äggsmeten. Vänd ned smör och flädersaft i smeten.
Fördela smeten i formarna och grädda kakorna mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt dem svalna innan du tar dem ur formen.
Glasyr:
Vispa ihop florsocker, flädersaft och citronsaft. Fördela glasyren över kakorna och låt den gärna rinna längs sidorna. Garnera kakorna med citronskal.
Små söta glutenfria kakor med smak av fläder och syrlig glasyr.
Ca 24 st
50 g smör
3 ägg
½ dl socker
3 dl mandelmjöl
2 msk Maizena majsstärkelse
½ tsk bakpulver
2 msk koncentrerad flädersaft
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk spädd flädersaft
rivet skal och 1 msk saft av 1 citron
Sätt ugnen på 175°. Smörj en form för minimuffins eller ställ ut minimuffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver i en skål. Vänd ned blandningen i äggsmeten. Vänd ned smör och flädersaft i smeten.
Fördela smeten i formarna och grädda kakorna mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt dem svalna innan du tar dem ur formen.
Glasyr:
Vispa ihop florsocker, flädersaft och citronsaft. Fördela glasyren över kakorna och låt den gärna rinna längs sidorna. Garnera kakorna med citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar