söndag 28 juli 2019

Frozen cheesecake med röda bär

FROZEN CHEESECAKE MED RÖDA BÄR

Det är vackert att garnera med olika sorters röda bär, men du kan också använda bara hallon.


6 portioner

Botten: 
200 g digestivekex
100 g smält smör

Fyllning:
4 äggulor
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
400 g Cream cheese, t ex Philadelphia
3 dl vispgrädde
4 äggvitor
3 askar färska hallon à 125 g

Garnering:
10 jordgubbar
10 - 12 körsbär
myntablad


Mixa kexen till smulor i en matberedare monterad med en kniv. Häll smulorna i en bunke och blanda dem med smöret. Tryck ut över botten i en springform, 20 - 22 cm i diameter. Ställ i kylen.

Vispa ihop äggulor, socker och limeskal i en bunke. Häll Cream cheese i en bunke och vispa den ca 1 minut. Vänd ned äggulesmeten och vispa ihop. Vispa i grädden, litet i taget. 

Vispa äggvitorna till skum, men inte för hårt. Vänd ned skummet i creamcheesesmeten. Varva cheesecakesmet och lättmosade hallon i formen, men spara ca 75 g hela hallon till garnering. Täck med plastfilm och ställ i frysen 4 - 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken med jordgubbar, körsbär, de sparade hallonen och myntablad. Temperera i kylskåp ca 1 timme tills det går att skära cheesecaken i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar