FROZEN CHEESECAKE MED RÖDA BÄR
Det är vackert att garnera med olika sorters röda bär, men du kan också använda bara hallon.
6 portioner
Botten:
200 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning:
4 äggulor
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
400 g Cream cheese, t ex Philadelphia
3 dl vispgrädde
4 äggvitor
3 askar färska hallon à 125 g
Garnering:
10 jordgubbar
10 - 12 körsbär
myntablad
Mixa kexen till smulor i en matberedare monterad med en kniv. Häll smulorna i en bunke och blanda dem med smöret. Tryck ut över botten i en springform, 20 - 22 cm i diameter. Ställ i kylen.
Vispa ihop äggulor, socker och limeskal i en bunke. Häll Cream cheese i en bunke och vispa den ca 1 minut. Vänd ned äggulesmeten och vispa ihop. Vispa i grädden, litet i taget.
Vispa äggvitorna till skum, men inte för hårt. Vänd ned skummet i creamcheesesmeten. Varva cheesecakesmet och lättmosade hallon i formen, men spara ca 75 g hela hallon till garnering. Täck med plastfilm och ställ i frysen 4 - 5 timmar, gärna över natten.
Garnera cheesecaken med jordgubbar, körsbär, de sparade hallonen och myntablad. Temperera i kylskåp ca 1 timme tills det går att skära cheesecaken i bitar.
Det är vackert att garnera med olika sorters röda bär, men du kan också använda bara hallon.
6 portioner
Botten:
200 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning:
4 äggulor
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
400 g Cream cheese, t ex Philadelphia
3 dl vispgrädde
4 äggvitor
3 askar färska hallon à 125 g
Garnering:
10 jordgubbar
10 - 12 körsbär
myntablad
Mixa kexen till smulor i en matberedare monterad med en kniv. Häll smulorna i en bunke och blanda dem med smöret. Tryck ut över botten i en springform, 20 - 22 cm i diameter. Ställ i kylen.
Vispa ihop äggulor, socker och limeskal i en bunke. Häll Cream cheese i en bunke och vispa den ca 1 minut. Vänd ned äggulesmeten och vispa ihop. Vispa i grädden, litet i taget.
Vispa äggvitorna till skum, men inte för hårt. Vänd ned skummet i creamcheesesmeten. Varva cheesecakesmet och lättmosade hallon i formen, men spara ca 75 g hela hallon till garnering. Täck med plastfilm och ställ i frysen 4 - 5 timmar, gärna över natten.
Garnera cheesecaken med jordgubbar, körsbär, de sparade hallonen och myntablad. Temperera i kylskåp ca 1 timme tills det går att skära cheesecaken i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar