FRANSK BÄRGALETTE
Testa den här lite annorlunda pajvarianten - baka en galette.
4 - 6 bitar
3 dl vetemjöl
1 msk socker
150 g rumsvarmt smör
1 kylskåpskallt ägg
Fyllning:
1 l rensade jordgubbar, gärna små
300 g körsbär
250 g hallon
1 msk Maizena
4 - 5 msk socker
Till utbakning:
2 msk vetemjöl
Till pensling:
1 äggula
1 msk vatten
Nyp ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa, tillsätt ägget och blanda ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastbunke och låt vila ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Dela stora jordgubbar. Kärna ur körsbären. Blanda jordgubbar, körsbär, hallon, maizena och socker. Kavla ut degen på lättmjölat bakbord till en rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg den i en stor pajform med bakplåtspapper. Nagga rundeln med en gaffel.
Lägg på fyllningen, spara cirka 5 cm bred kant runtom. Vik kanten över och pensla dem med gulan vispad med vattnet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills degen fått fin färg, ca 30 minuter. Garnera med florsocker.
Testa den här lite annorlunda pajvarianten - baka en galette.
4 - 6 bitar
3 dl vetemjöl
1 msk socker
150 g rumsvarmt smör
1 kylskåpskallt ägg
Fyllning:
1 l rensade jordgubbar, gärna små
300 g körsbär
250 g hallon
1 msk Maizena
4 - 5 msk socker
Till utbakning:
2 msk vetemjöl
Till pensling:
1 äggula
1 msk vatten
Nyp ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa, tillsätt ägget och blanda ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastbunke och låt vila ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Dela stora jordgubbar. Kärna ur körsbären. Blanda jordgubbar, körsbär, hallon, maizena och socker. Kavla ut degen på lättmjölat bakbord till en rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg den i en stor pajform med bakplåtspapper. Nagga rundeln med en gaffel.
Lägg på fyllningen, spara cirka 5 cm bred kant runtom. Vik kanten över och pensla dem med gulan vispad med vattnet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills degen fått fin färg, ca 30 minuter. Garnera med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar