SMULPAJ MED SOMMARBÄR OCH HAVRESMULOR
Har du turen att ha vinbärsbuskar kommer de väl till pass nu. Ljuvliga tillsammans med hallonen i denna vaniljdoftande smulpaj.
4 portioner
Smuldeg:
150 g smör
1 vaniljstång
1 dl socker
½ dl råsocker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
2 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
Fyllning:
300 g hallon
200 g repade röda vinbär
3 msk socker
3 msk majsstärkelse
Garnering:
siktat florsocker
vinbär
hallon
kryddgrönt
Sätt ugnen på 200°.
Smuldeg:
Smält smöret. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda samman matfett och vaniljfrön. Rör samman med övriga ingredienser.
Fyllning:
Blanda hallon, repade vinbär, socker och majsstärkelse.
Fördela halva mängden smulor i en smord eldfast form, ca 20 x 20 cm, och fördela bärblandningen ovanpå. Toppa med resterande mängd smulor. Grädda strax under mitten av ugnen 20 - 25 minuter.
Ta ut och garnera. Servera med önskat tillbehör.
Har du turen att ha vinbärsbuskar kommer de väl till pass nu. Ljuvliga tillsammans med hallonen i denna vaniljdoftande smulpaj.
4 portioner
Smuldeg:
150 g smör
1 vaniljstång
1 dl socker
½ dl råsocker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
2 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
Fyllning:
300 g hallon
200 g repade röda vinbär
3 msk socker
3 msk majsstärkelse
Garnering:
siktat florsocker
vinbär
hallon
kryddgrönt
Sätt ugnen på 200°.
Smuldeg:
Smält smöret. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda samman matfett och vaniljfrön. Rör samman med övriga ingredienser.
Fyllning:
Blanda hallon, repade vinbär, socker och majsstärkelse.
Fördela halva mängden smulor i en smord eldfast form, ca 20 x 20 cm, och fördela bärblandningen ovanpå. Toppa med resterande mängd smulor. Grädda strax under mitten av ugnen 20 - 25 minuter.
Ta ut och garnera. Servera med önskat tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar