LÅNGPANNERUTOR MED MARÄNGTÄCKE
Vad döljer sig under marängtäcket, om inte syrlig rabarber?
24 rutor
100 g mjukt smör
2½ dl socker
4 äggulor
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
2 dl mjölk
Marängtäcke:
ca 200 g rabarber
4 äggvitor
2½ - 3 dl socker
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt gulorna, en i taget, under omrörning. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten växelvis med mjölken och blanda samman till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Marängtäcke:
Skär rabarbern i bitar. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning. Fördela rabarbern över kakan direkt när den tagits ur ugnen. Bred på marängen.
Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 7 - 10 minuter tills marängen fått fin färg.
Vad döljer sig under marängtäcket, om inte syrlig rabarber?
24 rutor
100 g mjukt smör
2½ dl socker
4 äggulor
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
2 dl mjölk
Marängtäcke:
ca 200 g rabarber
4 äggvitor
2½ - 3 dl socker
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt gulorna, en i taget, under omrörning. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten växelvis med mjölken och blanda samman till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Marängtäcke:
Skär rabarbern i bitar. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning. Fördela rabarbern över kakan direkt när den tagits ur ugnen. Bred på marängen.
Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 7 - 10 minuter tills marängen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar