lördag 13 juli 2019

Jordgubbspaj med vit chokladkräm

JORDGUBBSPAJ MED VIT CHOKLADKRÄM

Ljuvlig smulpaj som du serverar i glas eller burkar. Här består smuldegen av rostad mandelmassa - superenkelt!

4 portioner

Mandelsmulor:
100 g mandelmassa
3 msk hackade pistagenötter

Vit chokladkräm:
100 g vit choklad
1½ dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt

Jordgubbsmix:
500 g jordgubbar
3 msk grovt hackad mynta
rivet skal av 1 limefrukt
saft av ½ limefrukt

Garnering:
kryddgrönt, t ex mynta


Sätt ugnen på 200°.

Mandelsmulor:
Riv mandelmassan grovt. Bred ut på en bakpappersklädd långpanna och rosta i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Ta ut och låt mandelmassan svalna på plåten.

Vit chokladkräm:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta av från värmen och rör ned chokladen tills den har smält. Häll över chokladen i en bunke och ställ att svalna i kylen.

Jordgubbsmix:
Dela jordgubbarna i bitar. Hacka myntan. Blanda jordgubbar, mynta, limeskal och limesaft.

Vispa chokladgrädden tjock och fluffig och vänd ned yoghurten. Varva jordgubbsmix, vit chokladkräm, rostade mandelsmulor och hackade nötter i glas eller burkar. Avsluta med jordgubbsmix, resterande mandelsmulor och kryddgrönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar