söndag 22 augusti 2021

Ljuvlig äppelkaka med glasyr

LJUVLIG ÄPPELKAKA MED GLASYR

Saftig och god kaka med äppelbitar som vänds i kanel, socker och vanilj. Glasyren gör den extra festlig.

8 bitar

150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Fyllning:
6 äpplen
½ dl socker
1½ msk kanel
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
2 dl florsocker
2 tsk vatten


Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och låt dra 15 minuter.

Sätt ugnen på 175°.

Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten tillsammans med mjölk. Smörj en rund form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Häll i smeten och strö över äppelbitarna. Tryck ned dem lätt i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

Glasyr:
Blanda florsocker och vatten och ringla glasyren över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar