LJUVLIG ÄPPELKAKA MED GLASYR
Saftig och god kaka med äppelbitar som vänds i kanel, socker och vanilj. Glasyren gör den extra festlig.
8 bitar
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning:
6 äpplen
½ dl socker
1½ msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
2 dl florsocker
2 tsk vatten
Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och låt dra 15 minuter.
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten tillsammans med mjölk. Smörj en rund form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Häll i smeten och strö över äppelbitarna. Tryck ned dem lätt i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr:
Blanda florsocker och vatten och ringla glasyren över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar