ÄPPELRUTOR I LÅNGPANNA
Härlig kardemummasmak har dessa långpannerutor med pärlsocker på toppen.
24 bitar
225 g smör
4 ägg
5 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 äpplen
1 tsk kardemummakärnor
ca 4 msk pärlsocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda i smält smör, mjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Häll den i en form, ca 35 x 20 cm, med bakpapper.
Kärna ur och dela äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i ett fint mönster på smeten. Stöt kardemumman i mortel och strö över tillsammans med pärlsocker. Grädda strax under mitten i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar