söndag 22 augusti 2021

Äppelrutor i långpanna

ÄPPELRUTOR I LÅNGPANNA

Härlig kardemummasmak har dessa långpannerutor med pärlsocker på toppen.

24 bitar

225 g smör
4 ägg
5 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 äpplen
1 tsk kardemummakärnor
ca 4 msk pärlsocker


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda i smält smör, mjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Häll den i en form, ca 35 x 20 cm, med bakpapper.

Kärna ur och dela äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i ett fint mönster på smeten. Stöt kardemumman i mortel och strö över tillsammans med pärlsocker. Grädda strax under mitten i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan upp i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar