ÄPPELRULLTÅRTA MED KARDEMUMMA
10 bitar
2 äpplen
½ dl farin
1 tsk kardemumma
1 tsk malen kanel
3 ägg
3 dl socker
2 msk rapsolja
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
1 äpple i klyftor
Skala och grovriv äpplena. Blanda äppelrivet med farin, kardemumma och kanel. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda i äppelriv och olja. Vänd ned mjöl och bakpulver i smeten. Bred ut i bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm. Grädda strax under ugnens mitt i 175° ca 25 minuter. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper och låt svalna under plåten.
Fyllning:
Vispa ihop mascarpone, grädde, florsocker och vaniljsocker till en fast kräm. Bred 2/3 av krämen över botnen och rulla ihop.
Spritsa resten av krämen på rulltårtan och garnera med äppelklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar