HALLON- OCH VINBÄRSKAKA
10 - 12 bitar
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl hallon
1 dl röda vinbär
3 msk socker
Garnering:
röda och vita vinbär + blad
ev florsocker
Sätt ugnen på 180°.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Sikta ned mjölet, rör i smält smör och rör till en slät smet. Fördela smeten i en smord och bröad springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Fyllning:
Blanda hallon och vinbär och lägg dem på smeten. Strö över socker.
Grädda kakan strax under mitten av ugnen 40 - 45 minuter. Kontrollera att kakan är klar med en provsticka. Låt svalna i formen. Garnera med vinbär och blad och sikta ev över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar