söndag 16 maj 2021

Mazarinmuffins med hallon och rabarber

MAZARINMUFFINS MED HALLON OCH RABARBER

20 st

Mördeg:
200 g kallt smör
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 äggula

Fyllning:
½ dl rörsocker
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
300 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
75 g hallon
75 g rabarber

Topping:
mandelspån
florsocker


Sätt ugnen på 175°.

Mördeg:
Tärna smöret och blanda snabbt samman allt till en deg. Låt vila svalt 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i små aluminiumformar. Nagga och låt stå i kylen minst 20 minuter.

Fyllning:
Blanda de torra ingredienserna. Smula eller riv mandelmassan och rör samman med smöret. Tillsätt äggen och mjölblandningen och rör till en jämn smet. Fördela fyllningen i formarna och lägg på hallon och bitar av rabarber. Tryck ev ned dem litet. Toppa med mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen 17 - 20 minuter. Pudra ev med florsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar