JORDGUBBSMAZARINER
Ljuvligt goda mazariner med smak av jordgubbar!
Ca 16 st
Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
½ tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg
Fyllning:
250 g mandelmassa
½ dl socker
125 g rumsvarmt smör
2 ägg
3/4 dl jordgubbssylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ msk vatten
Sätt ugnen på 200°.
Mördeg:
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i kuber och kör tills du har en smulig massa. Tillsätt ägget och kör samman till en degboll. Dela degen i 16 bitar och tryck eller kavla ut degen i smorda mazarinformar eller engångsformar. Ställ formarna i kylen 30 minuter.
Fyllning:
Riv och blanda mandelmassan med socker. Tillsätt smör och rör tills du har en slät och jämn smet. Rör ned äggen, ett i taget. Fördela litet jordgubbssylt i botten på varje form. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen 15 - 18 minuter och låt svalna.
Glasyr:
Blanda florsocker och vatten och bred glasyren över mazarinerna. Garnera med halverade jordgubbar vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar