söndag 16 maj 2021

Mazarinrutor i långpanna

MAZARINRUTOR I LÅNGPANNA

16 bitar

400 g mandelmassa
finrivet skal av 1 citron
½ dl blå vallmofrön
3 ägg
200 g färska rabarber
2 msk potatismjöl
3 msk florsocker


Sätt ugnen på 175°.

Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Riv citronskalet fint och lägg det i en skål med mandelmassan, vallmofrön och ägg. Om du vill ha en sötare kaka kan du tillsätta 3/4 dl socker till denna blandning. Vispa ihop smeten med elvisp, börja på lägsta hastigheten och öka allt eftersom smeten blir fluffigare. Fördela smeten i bakpappersklädd form, ca 25 x 20 cm.

Skölj och skiva rabarbern, vänd ihop med potatismjöl och florsocker och lägg rabarbern ovanpå kaksmeten. Baka kakan i mitten av ugnen 30 - 35 minuter. Kakan ska bli fint gyllene och ha "satt sig". 

Låt kakan svalna helt och skär sedan upp den i rutor med vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar