söndag 16 maj 2021

Lättbakade chokladcookies

LÄTTBAKADE CHOKLADCOOKIES

Goda småkakor med choklad och tranbär. Går bra att frysa och tinar snabbt.

20 st

100 g rumsvarmt smör
1½ dl farin
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
1 dl + 1/4 dl mörka chokladknappar,
ca 100 g
1 dl torkade tranbär


Sätt ugnen på 200°.

Vispa smör, farin och vaniljsocker pösigt med elvisp. Tillsätt ägget och vispa slätt. Blanda vetemjöl, havregryn, bikarbonat och salt med 1 dl av chokladknapparna (1/4 dl ska vara till garnering). Grovhacka tranbären och blanda i. Rör ned blandningen i smörsmeten och rör tills den är väl blandad.

Rulla 20 drygt matskedsstora bollar och lägg glest på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna litet och tryck dit några chokladprickar per kaka. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på plåtarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar