söndag 16 maj 2021

Söta mördegskakor

SÖTA MÖRDEGSKAKOR

Välj själv vad du vill fylla mördegskakorna med - sylt, choklad eller lemon curd. Eller gör några av varje sort!

30 st

100 g rumsvarmt smör
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl

Garnering:
smält mörk choklad
hallonsylt eller röd vinbärsgelé
lemon curd


Sätt ugnen på 175°.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Sikta ned vetemjöl och potatismjöl och rör för hand tills det är helt blandat. Forma 30 små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till litet samt tryck med lillfingret så det blir en fördjupning tvärs över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåtarna.

Garnering:
Använd små engångsspritsar av plast eller gör dina egna av smörpapper. Fyll spritspåsen med antingen choklad, sylt eller gelé eller lemon curd och spritsa i fördjupningen på kakorna. Låt stå en stund innan de serveras eller försiktigt läggs i en kakburk.

Kakorna går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar