VIT CHOKLADCHEESECAKE MED RABARBER
Skär med en varm och torr kniv för fina bitar. Spola kniven under hett vatten, torka av och upprepa mellan varje bit.
12 bitar
100 g smör
200 g chocolate chip cookies
Fyllning:
300 g vit choklad
1½ dl vispgrädde
300 g naturell färskost
Rabarbergelé:
3 gelatinblad
250 g rabarber
1 dl socker
Smält smöret. Krossa kakorna till smulor. Blanda smulor och smör och låt stå några minuter så att smulorna suger upp smöret. Tryck ut det jämnt i en bakpappersklädd pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i kylskåp.
Fyllning:
Hacka chokladen fint. Koka upp grädden och lägg i chokladen. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i grädden, rör med en ballongvisp. Rör sedan ned färskosten och blanda väl till en jämn smet. Bred ut fyllningen över kakbottnen. Ställ i kyl minst 2 timmar och låt kylen förbli stängd medan chokladsmeten stelnar.
Rabarbergelé:
Lägg gelatinet i kallt vatten. Ansa och skiva rabarbern tunt. Smält ihop rabarber och socker i en kastrull. Smält gelatinet på svag värme med litet av vattnet i en annan kastrull. Rör ned gelatinet i rabarbern och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur.
När chokladsmeten stelnat (kolla så att den verkligen stelnat), så skeda den avsvalnade rabarbergelén över hela kakan. Låt stå i kyl minst 4 timmar eller över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar