onsdag 5 september 2018

Vit kladdkaka med hallon

VIT KLADDKAKA MED HALLON

Så gott med hallon både i smeten och på toppen!

Ca 8 bitar

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl frysta hallon
4 msk kokosflingor

Servering:
hallon
kryddgrönt
vispad grädde


Sätt ugnen på 200°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bröa den med kokosflingor.

Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg ned dem i smöret och rör om så att chokladen smälter. Tillsätt socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje.

Bred ut smeten i formen och tryck ned hallonen. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter, beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara. Garnera med hallon och kryddgrönt och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar