onsdag 5 september 2018

Cheesecake med fläder och hallon

CHEESECAKE MED FLÄDER OCH HALLON

Inget smakar väl lika mycket sommar som fläder och bär! Den här kakan är frisk men mastig, så servera inga jättestora bitar.

20 rutor

400 g digestivekex
150 g smör

Fyllning:
400 g vit choklad
600 g färskost
5 dl kesella vanilj
2 dl socker
6 ägg
rivet skal av 1 citron

Topping:
300 g färskost
1 dl vispgrädde
2 msk outspädd flädersaft
2 askar hallon


Sätt ugnen på 175°.

Kör kexen till smulor i mixer. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut smulblandningen på bakplåtspapper i långpanna. Smuldegen ska täcka botten. Grädda 15 minuter, låt svalna och sänk ugnsvärmen till 150°.

Smält chokladen till fyllningen, gärna i vattenbad. Blanda med övriga ingredienser till fyllningen över den avsvalnade kakbottnen. Baka i ugn ca 1 timme. Den ska inte vara dallrig då den är klar. Låt svalna.

Blanda färskost, ovispad grädde och saft till en jämn smet. Bred ut den över kakan, skär i rutor och toppa med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar