onsdag 5 september 2018

Persikotarteletter med smultron

PERSIKOTARTELETTER MED SMULTRON

15 st

Tarteletter:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula

Fyllning:
200 g färskost
½ dl lemon curd
1½ msk florsocker
1 gelatinblad
1 mogen persika

Topping:
1 dl smultron


Tarteletter:
Sätt ugnen på 225°.

Mixa ihop vetemjöl, socker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i 15 mazarinformar. Ställ formarna på en plåt. Nagga degen i botten och grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt kallna.

Fyllning:
Rör ihop färskost, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinet 5 minuter. Dela persikan och ta ur kärnan. Skala persikan och mosa fruktköttet. Lägg det i en liten kastrull och värm upp det. 

Ta upp gelatinbladet, krama ur det och smält det i det varma persikomoset. Låt svalna en aning och rör sedan ned persikomoset i färskostkrämen. Fördela krämen i de avsvalnade tarteletterna. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten.

Vid servering, toppa med färska smultron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar