onsdag 5 september 2018

Kladdkaka med hallonfyllning

KLADDKAKA MED HALLONFYLLNING

Extra läcker blir kladdkakan med hallon i fyllningen.

8 - 10 bitar

50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl mörkt muscovadorörsocker
4 msk kakao
1 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
150 g hallon

Topping:
färska bär
florsocker
grädde eller vaniljglass


Sätt ugnen på 175°.

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och muscovadorörsocker pösigt. Sikta ned kakao, mjöl och vaniljsocker och tillsätt matfettet. 

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över hallonen. Grädda kakan i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna före servering och garnera med färska bär och florsocker.

Servera gärna glass eller vispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar