måndag 3 september 2018

Långpannekaka med vit choklad och hallon

LÅNGPANNEKAKA MED VIT CHOKLAD
OCH HALLON

42 rutor

200 g margarin eller smör
4 dl socker
4 ägg
5½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk

Topping:
200 g vit choklad
250 g färska eller frysta hallon


Rör margarin eller smör och socker mjukt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör litet till. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det till det andra. Rör ned mjölken.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm. 

Hacka chokladen grovt. Strö choklad och hallon ovanpå smeten och grädda i 175° ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar