torsdag 26 maj 2022

Nektarinmazarin med lime

NEKTARINMAZARIN MED LIME

Vispa ihop smeten, häll upp i långpanna och grädda. Lättbakat och saftigt.

25 bitar

450 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
1½ dl socker
6 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
rivet skal av 2 limefrukter
4 stora nektariner

Garnering:
1 msk florsocker (valfritt)


Sätt ugnen på 175°.

Riv mandelmassan och blanda med smör, vanilj och socker till en smidig massa i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver väl och sikta ner blandningen i äggsmeten. Tvätta och finriv skalet på limefrukterna, tillsätt skalet i smeten och blanda väl.

Lägg ett smort bakplåtspapper i en liten långpanna, 25 x 35 cm. Bred ut smeten i formen. Dela, kärna ur och skär sedan nektarinerna i tunna klyftor. Lägg klyftorna i rader ovanpå smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen 20 - 25 minuter.

Låt kakan svalna. Lyft upp den ur långpannan med hjälp av bakplåtspapperet, sikta över florsocker och skär upp i rutor.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar