torsdag 19 maj 2022

Lyxiga syltsnittar

LYXIGA SYLTSNITT

Syltsnitten garneras med bärgelé och en krämig topping av färskost och vanilj.

26 st

125 g smör
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker
2½ dl vetemjöl

Vaniljfyllning:
ca 40 g rumsvarmt smör
75 g naturell färskost, t ex Philadelphiaost
1 3/4 - 2 dl florsocker
3/4 msk vaniljsocker

Vinbärstopping:
1 gelatinblad
2 dl röda vinbär
2 msk socker


Sätt ugnen på 200 grader.

Rör smör, vanilj och socker poröst. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt samman till en deg. Rulla två längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna med en gaffel och grädda ca 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
Vispa ihop smör, färskost, florsocker och vanilj. Bred fyllningen på längderna och ställ dem kallt.

Topping:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 minuter. Sjud upp vinbär med socker, krossa bären och låt sjuda någon minut. Sila bort kärnorna. Rör ned gelatinbladet i den heta massan och låt svalna till simmig konsistens.

Häll toppingen över krämen på kakorna och frys en stund tills den stelnat. Skär i sneda bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar