HIMMELSKT GOD CHOKLADKAKA
Värm gärna chokladkrämen litet, så blir den lättare att hantera.
12 - 14 bitar
200 g rumsvarmt smör
2½ dl rörsocker
2 stora ägg
150 g mörk choklad
4½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl nötchokladkräm, typ Nutella
Garnering:
ca 1 dl nötchokladkräm
Sätt ugnen på 175°.
Rör eller vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Hacka chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och choklad och rör ned det i smeten. Värm chokladkrämen litet i mikron eller över vattenbad så att den blir tunnare.
Bred ut ca hälften av smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Grädda kakan i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Värm chokladkrämen så att den blir tunnare. Bred den över chokladkakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar