RABARBERPAJ MED KOKOS-
OCH MANDELTOSCA
Servera pajen ljummen med vaniljsås.
6 portioner
400 g rabarber
½ dl florsocker
½ dl majsstärkelse
Tosca:
100 g smör
1 dl socker
½ dl ljus sirap
½ dl vetemjöl
½ dl vispgrädde
100 g rostade mandelspån, ca 2½ dl
50 g kokosflingor, ca 1½ dl
Tillbehör:
vaniljsås
Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft.
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda med florsocker och majsstärkelse och lägg i en ugnsform, ca 25 cm i diameter.
Tosca:
Smält smöret i en kastrull som rymmer 1½ liter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt kastrullen stå kvar på plattan under omrörning 1 - 2 minuter.
Häll toscan ovanpå rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Håll uppsikt. Servera pajen nygräddad med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar