torsdag 12 maj 2022

Rabarberpaj med kokos- och mandeltosca

RABARBERPAJ MED KOKOS-
OCH MANDELTOSCA

Servera pajen ljummen med vaniljsås.

6 portioner

400 g rabarber
½ dl florsocker
½ dl majsstärkelse

Tosca:
100 g smör
1 dl socker
½ dl ljus sirap
½ dl vetemjöl
½ dl vispgrädde
100 g rostade mandelspån, ca 2½ dl
50 g kokosflingor, ca 1½ dl

Tillbehör:
vaniljsås


Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft.

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda med florsocker och majsstärkelse och lägg i en ugnsform, ca 25 cm i diameter.

Tosca:
Smält smöret i en kastrull som rymmer 1½ liter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt kastrullen stå kvar på plattan under omrörning 1 - 2 minuter. 

Häll toscan ovanpå rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Håll uppsikt. Servera pajen nygräddad med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar