Lättbakat och gott. Strö över kardemumma och socker före gräddning och hyvla över smör. Grädda och skär i rutor.
24 rutor
250 g rabarber
175 g rumsvarmt smör
4½ dl socker
rivet skal av 1 citron
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
Topping:
½ msk stött kardemumma
1 msk rörsocker
75 g kallt smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa och skär rabarbern i små bitar. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt citronskal och tillsätt ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ned det i smeten och vänd försiktigt samman till en slät blandning. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 25 x 35 cm. Fördela rabarbern ovanpå.
Topping:
Strö över kardemumma och rörsocker. Hyvla över smör.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar