måndag 20 april 2015

Lindgårdens mazarinkaka

LINDGÅRDENS MAZARINKAKA

Ca 12 bitar

175 g smör eller margarin
50 g sötmandel
4 droppar bittermandelolja
eller 3 rivna bittermandlar
3½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl socker
1½ dl mjölk

Glasyr:
25 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe

Garnering:
hackad sötmandel


Smält matfettet och låt det svalna litet. Mal mandeln. Riv ev bittermandeln. Blanda vetemjöl med vaniljsocker, bakpulver och sötmandel. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölblandning, bittermandel och mjölk. Blanda till sist i det smälta matfettet och häll smeten i en smord, bröad form, ca 26 cm i diameter.

Grädda kakan i 175 grader 40 - 45 minuter. Prova med en sticka att den är färdiggrädddad. Ta ut kakan och låt svalna.

Smält matfettet och rör ihop det med resten av ingredienserna till glasyren. Bred glasyren ovanpå den avsvalnade kakan och strö till sist på hackad sötmandel.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar