måndag 20 april 2015

Hallonmuffins

HALLONMUFFINS

10 små eller 15 - 20 stora

5 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
350 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl mjölk
hallon, färska eller styckfrysta


Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa snabbt ihop äggsmeten och de torra ingredienserna med matfett och mjölk till en jämn smet. Fördela smeten med en sked i stora eller små muffinsformar.

Lägg 5 - 6 hallon på toppen av varje muffin. De kommer att sjunka till botten. Grädda 18 - 20 minuter för stora och 10 - 15 minuter för små muffins i 200 grader. Garnera vid serveringen med hallon på toppen och pudra gärna över florsocker.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar