söndag 26 april 2015

Rabarbermuffins med vit choklad

RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD

Ca 12 normalstora muffins

150 g späda rabarberstjälkar
3 - 4 msk socker
2 tsk malen kanel

Smet:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl standardmjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g vit choklad


Sätt ugnen på 200 grader.

Ansa rabarbern och hacka den fint. Blanda samman rabarberhacket med socker och kanel.

Smet:
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned det i smeten och rör om.

Grovhacka chokladen och vänd ned i smeten. Vänd ned hälften av rabarbern. Fördela smeten i muffinsformar och toppa med resterande mängd rabarber. Formarna ska vara fyllda till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar