söndag 1 juni 2014

Moccamazarinrutor

MOCCAMAZARINRUTOR

Ca 35 st

400 g smör eller margarin
4 dl socker
4 ägg
100 g mandel, ca 1½ dl
4 bittermandlar
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
3 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör eller margarin
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kallt, starkt kaffe

Garnering:
1 dl hackad sötmandel


Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en långpanna, ca 30 x 40 cm, eller klä den med bakpapper.

Mal söt- och bittermandel. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Blanda ned mandeln och sikta ned de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör varsamt samman till en slät smet. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i mitten av ugnen 20 - 22 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna i formen.

Smält matfettet till glasyren och ställ åt sidan en stund att svalna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kaffe och rör samman till en slät konsistens. Bred ut glasyren jämnt över kakan och strö över mandeln. Skär upp i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar