tisdag 3 juni 2014

Fryst vindruvstårta

FRYST VINDRUVSTÅRTA

6 - 8 personer

Mandelbotten:
4 äggvitor
1½ dl socker
75 g sötmandel
75 g mörk choklad

Fyllning:
2 äggulor
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl vispgrädde

Garnering:
200 g gröna och blå vindruvor


Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret, litet i sänder, mor slutet av vispningen. Hacka mandel och choklad och blanda ned i skummet. Bred ut massan i väl smord form, 24 cm, med löstagbar botten och grädda i 175° ca 25 minuter. Låt bottnen kallna och lossa den litet.

Rör äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa äggvitor och grädde var för sig till skum och blanda alltsammans försiktigt. Bred ut krämen på bottnen i formen, täck med folie och låt stå i frysen 2 - 3 timmar eller tills krämen är fryst.

Lossa tårtan med en kniv, lägg den på serveringsfat och garnera med vindruvshalvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar