tisdag 3 juni 2014

Fruktquiche Madeleine

FRUKTQUICHE MADELEINE

4 - 5 personer

2½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk socker
1 litet ägg

Fyllning:
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 vaniljstång
3 stora ägg
1 dl socker
200 g körsbär
3 nektariner, persikor eller
aprikoser, färska eller konserverade


Finfördela matfettet i mjölet, tillsätt socker och ägg och arbeta ihop degen. Låt den vila kallt minst 1 timme. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och med 2 cm höga kanter, med den. Nagga degen i bottnen och låt pajskalet stå kallt 15 minuter. Förgrädda i 200° 10 minuter.

Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång. Vispa ägg och socker pösigt och häll över mjölkblandningen under vispning. Kärna ur körsbären och skär dem i halvor. Skär frukten i tunna klyftor. Lägg frukt och bär i pajskalet och häll över äggsmeten, men ta först bort vaniljstången. Ställ tillbaka pajen i ugnen i samma ugnsvärme och grädda 20 minuter eller tills äggsmeten stelnat.

Servera pajen avsvalnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar