tisdag 21 maj 2013

Chokladrulltårta med hallon

CHOKLADRULLTÅRTA MED HALLON

Färska hallon eller tinade - fyll din rulltårta med vilket som.

Ca 12 bitar

3 ägg
1 msk vispgrädde
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
litet socker

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
1 äggula
1 dl hallon


Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa ihop ägg, grädde och socker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver och blanda till en smet. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm, och grädda 3 - 4 minuter. Passa noga!

Strö socker över kakan och vänd upp den på ett bakpapper. Låt svalna.

Vispa smör, florsocker och äggula till en porös kräm.

Dra loss det översta bakpapperet från kakan och bred på smörkrämen. Strö över hallonen och rulla ihop. Förvara rulltårtan i kylen inlindad i smör- eller bakpapper.


Ur Allers 22/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar