söndag 26 maj 2013

Äppelkaka med kokos

ÄPPELKAKA MED KOKOS

En glutenfri kaka!

1 kaka, ca 10 - 12 bitar

Till formen:
smör eller margarin
1 msk rörsocker strö
2 msk kokosflingor

Smet:
1 dl potatismjöl
2 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g rumstempererat smör eller margarin
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt

Fyllning:
2 - 3 äpplen

Servering:
vaniljsås, vaniljglass eller Kesella Vanilj


Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Strö rörsocker och kokos i formen.

Smet:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör smeten småsmulig. Tillsätt äggen och yoghurten. Arbeta samman till en smet och häll upp den i formen.

Skala och kärna ur äpplena till fyllningen. Skär dem i tunna klyftor och lägg ned dem i kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna några minuter i formen. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.


Ur "Allers Lilla Äppelbok"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar