SOMRIG SMULPAJ
Färska jordgubbar toppas med kardemummasmul och sirap i denna ljuvliga paj.
4 - 6 portioner
2 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk bakpulver
½ msk nystött kardemumma
100 g smör
500 g färska jordgubbar
½ dl potatismjöl
½ dl ljus sirap
Tillbehör:
vaniljsås eller vaniljglass
Sätt ugnen på 175°.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma. Smält smöret och låt det svalna litet. Häll det sedan över de torra ingredienserna och blanda väl. Ställ kallt i kylen 1 timme.
Ansa jordgubbarna, halvera dem om de är stora. Blanda med potatismjöl. Fördela i en ugnsform, 20 - 25 cm. Smula eller riv den kalla smuldegen över jordgubbarna. Ringla över sirap. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Smulpajen ska bli fint gyllene i färgen.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar