lördag 26 juni 2021

Smulpaj med kokostäcke

SMULPAJ MED KOKOSTÄCKE

4 portioner

600 g jordgubbar
2 msk socker
1 msk potatismjöl

Kokostäcke:
125 g smör
1 dl socker
1 dl kokosflingor
3/4 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
salt


Sätt ugnen på 200°.

Snoppa och skär jordgubbarna i jämnstora bitar. Lägg över dem i en ugnsform. Blanda socker och potatismjöl och strö det över jordgubbarna.

Kokostäcke:
Bryn smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör ned socker, kokos, havregryn, mjöl och en nypa salt. Blanda till ett smul och fördela över jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen tills smulet fått fin färg, ca 30 minuter. 

Servera vaniljglass eller vispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar