JORDGUBBSKAKA MED LIMESOCKER
Låt den saftiga jordgubbskakan med mandel stå minst ett par timmar före servering, så blir den extra god.
12 bitar
3 stora ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 - 12 jordgubbar
25 g mandelspån
50 g kylskåpskallt smör
Garnering:
jordgubbar
Limesocker:
2 limefrukter
3/4 dl socker
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och vispa snabbt ned det i äggvispet. Häll smeten i en springform med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter, med ett fastspänt bakplåtspapper i botten.
Ansa och halvera jordgubbarna och lägg dem ovanpå smeten. Toppa med flagad mandel och hyvla över smöret. Grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Låt stå minst 2 timmar, gärna till nästa dag.
Limesocker:
Riv skalet fint och blanda med sockret. Strö limesockret över kakan vid servering och garnera ev med fler jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar