lördag 26 juni 2021

Jordgubbskaka med limesocker

JORDGUBBSKAKA MED LIMESOCKER

Låt den saftiga jordgubbskakan med mandel stå minst ett par timmar före servering, så blir den extra god.

12 bitar

3 stora ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 - 12 jordgubbar
25 g mandelspån
50 g kylskåpskallt smör

Garnering:
jordgubbar

Limesocker:
2 limefrukter
3/4 dl socker


Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och vispa snabbt ned det i äggvispet. Häll smeten i en springform med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter, med ett fastspänt bakplåtspapper i botten.

Ansa och halvera jordgubbarna och lägg dem ovanpå smeten. Toppa med flagad mandel och hyvla över smöret. Grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Låt stå minst 2 timmar, gärna till nästa dag. 

Limesocker:
Riv skalet fint och blanda med sockret. Strö limesockret över kakan vid servering och garnera ev med fler jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar