CHOKLADTÅRTA MED NUTELLA
10 bitar
Botten:
75 g smör
8 - 10 digestivekex
50 g hasselnötter
Fyllning:
4 äggulor
½ dl florsocker
100 g mörk choklad
2 + 3 dl vispgrädde
100 g nötchokladkräm, t ex Nutella
Garnering:
jordgubbar
ev ätbara blommor
Sätt ugnen på 200°.
Botten:
Smält smöret i en kastrull. Mixa kex och hasselnötter till smulor. Tillsätt det smälta smöret och blanda till en smulig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter. Låt kallna.
Fyllning:
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Hacka chokladen fint. Hetta upp 2 dl grädde i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ned choklad och rumstempererad nötchokladkräm och rör tills allt har smält. Låt svalna. Vispa 3 dl grädde. Blanda chokladröran med äggvispet och vänd till sist ned den vispade grädden. Häll smeten över bottnen i formen och låt stå i frysen 6 - 8 timmar.
Garnera med rikligt med jordgubbar och ev ätbara blommor. Ta gärna fram tårtan ca 20 minuter före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar