lördag 5 maj 2018

Vit chokladkladdkaka med rabarber

VIT CHOKLADKLADDKAKA MED RABARBER

Syrlig rabarber och lyxig vit choklad i en festlig kladdkaka - det är svårt att tänka sig något godare.

10 - 12 bitar

150 g vit choklad
200 g smör
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
ca 250 g rabarber


Sätt ugnen på 175°. 

Hacka den vita chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör samman till en slät smet och rör i resten av ingredienserna, förutom rabarbern. Bred ut smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Skär rabarberna och dela dem längs med. Placera rabarberna ovanpå smeten.

Grädda i mitten av ugnen 30 - 40 minuter. Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar