VIT CHOKLADKLADDKAKA MED RABARBER
Syrlig rabarber och lyxig vit choklad i en festlig kladdkaka - det är svårt att tänka sig något godare.
10 - 12 bitar
150 g vit choklad
200 g smör
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
ca 250 g rabarber
Sätt ugnen på 175°.
Hacka den vita chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör samman till en slät smet och rör i resten av ingredienserna, förutom rabarbern. Bred ut smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Skär rabarberna och dela dem längs med. Placera rabarberna ovanpå smeten.
Grädda i mitten av ugnen 30 - 40 minuter. Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar