TOSCAMAZARINER
Rabarber och tosca gör de här mazarinerna himmelskt goda.
Ca 12 st
Mördeg:
3½ dl vetemjöl
½ dl socker
150 g kallt smör
1 äggula
Fyllning:
75 - 100 g rabarber
250 g riven mandelmassa
75 g mjukt smör
1 ägg
1½ msk vetemjöl
1½ msk socker
Toscasmet:
50 g smör
½ dl socker
1 msk ljus sirap
½ msk vetemjöl
1½ msk vispgrädde
100 g mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Mördeg:
Blanda snabbt samman ingredienserna, gärna i en matberedare. Kör bara precis samman till en deg. Kavla eller tryck ut degen i smorda mazarinformar eller engångsformar av aluminiumfolie. Nagga dem och låt stå i kylen minst 20 minuter.
Skölj och skär rabarbern i bitar. Blanda samman de övriga ingredienserna till fyllningen. Fyll formarna till ca hälften med fyllningen. Lägg några rabarberbitar i varje. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Ta ut kakorna och höj ugnsvärmen till 200°.
Toscasmet:
Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Låt koka upp på svag värme. Ta från värmen och tillsätt mandeln. Klicka toscasmeten på mazarinerna och grädda ytterligare 8 - 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar