lördag 5 maj 2018

Toscamazariner

TOSCAMAZARINER

Rabarber och tosca gör de här mazarinerna himmelskt goda.

Ca 12 st

Mördeg:
3½ dl vetemjöl
½ dl socker
150 g kallt smör
1 äggula

Fyllning:
75 - 100 g rabarber
250 g riven mandelmassa
75 g mjukt smör
1 ägg
1½ msk vetemjöl
1½ msk socker

Toscasmet:
50 g smör
½ dl socker
1 msk ljus sirap
½ msk vetemjöl
1½ msk vispgrädde
100 g mandelspån


Sätt ugnen på 175°.

Mördeg:
Blanda snabbt samman ingredienserna, gärna i en matberedare. Kör bara precis samman till en deg. Kavla eller tryck ut degen i smorda mazarinformar eller engångsformar av aluminiumfolie. Nagga dem och låt stå i kylen minst 20 minuter.

Skölj och skär rabarbern i bitar. Blanda samman de övriga ingredienserna till fyllningen. Fyll formarna till ca hälften med fyllningen. Lägg några rabarberbitar i varje. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Ta ut kakorna och höj ugnsvärmen till 200°.

Toscasmet:
Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Låt koka upp på svag värme. Ta från värmen och tillsätt mandeln. Klicka toscasmeten på mazarinerna och grädda ytterligare 8 - 10 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar