RABARBERKNYTEN MED VANILJFYLLNING
En lyxig vaniljfyllning och rabarber göms i de här goda bullarna.
20 st
25 g jäst
2 dl kall mjölk
2 msk socker
½ tsk salt
ca 6 dl vetemjöl
175 g mjukt smör
Fyllning:
100 g mjukt smör
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 75 g rabarber
Pensling:
1 ägg
Glasyr:
1 dl florsocker
1 - 1½ msk vatten
Sätt ugnen på 250°.
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt socker och salt och rör i det mesta av mjölet. Tillsätt smöret litet efter hand. Arbeta samman till en smidig deg.
Fyllning:
Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Skär rabarbern i små bitar.
Kavla ut degen till ca 32 x 40 cm. Skär ut 20 rutor, 8 x 8 cm. Lägg en klick smörfyllning och några rabarberbitar på varje ruta. Nyp samman hörnen över fyllningen så att du får små knyten. Lägg knytena i pappersformar och låt jäsa under duk ca 2 timmar.
Pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 6 - 8 minuter. Låt bullarna svalna.
Glasyr:
Rör ihop florsocker och vatten, litet i taget. Ringla glasyren på bullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar