lördag 5 maj 2018

Lyxig rabarbersmulpaj

LYXIG RABARBERSMULPAJ

Världens enklaste dessert! Så här års gör vi smulpajen med rabarber.

6 - 8 portioner

Smuldeg:
1 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g riven mandelmassa
150 g smör

Fyllning:
ca 800 g rabarber
3 msk socker
2 tsk potatismjöl


Sätt ugnen på 200°.

Smuldeg:
Blanda kokos, mjöl, socker och riven mandelmassa. Skär smöret i kuber och nyp samman till en smulig deg.

Fyllning:
Skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en stor form, ca 26 cm i diameter, eller i två mindre formar/portionsformar. Blanda socker och potatismjöl. Strö det ovanpå rabarbern och skaka formen så att det kommer ned bland rabarberna. Fördela smuldegen över.

Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Servera med glass eller vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar