LYXIG RABARBERSMULPAJ
Världens enklaste dessert! Så här års gör vi smulpajen med rabarber.
6 - 8 portioner
Smuldeg:
1 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g riven mandelmassa
150 g smör
Fyllning:
ca 800 g rabarber
3 msk socker
2 tsk potatismjöl
Sätt ugnen på 200°.
Smuldeg:
Blanda kokos, mjöl, socker och riven mandelmassa. Skär smöret i kuber och nyp samman till en smulig deg.
Fyllning:
Skär rabarbern i bitar. Lägg dem i en stor form, ca 26 cm i diameter, eller i två mindre formar/portionsformar. Blanda socker och potatismjöl. Strö det ovanpå rabarbern och skaka formen så att det kommer ned bland rabarberna. Fördela smuldegen över.
Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 minuter. Servera med glass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar