lördag 22 mars 2014

Rabarberkaka med kardemumma

RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA

6 portioner

250 g rabarber (2 - 3 stjälkar)
3 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
2 msk socker
1½ tsk kardemumma
ca 75 g riktigt kallt margarin eller smör (gärna fryst)
25 g grovhackad sötmandel
1 msk pärlsocker


Sätt ugnen på 175°. Börja med rabarbern. Tvätta och skär den i bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp, det ska vara riktigt pösigt. Tillsätt vetemjölet och rör med en sked. Häll smeten i en smord, rund sockerkaksform, ca 22 cm i diameter. Strö på rabarber, socker och kardemumma. Hyvla margarinet tunt och lägg det ovanpå.

Grädda kakan ca 45 minuter. Strö på mandel och pärlsocker efter halva tiden. Känn efter med provsticka att kakan är färdig.

Servera med vaniljsås eller som den är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar