MJUK KIWIKAKA I LÅNGPANNA
Supersaftig mjuk kaka med härliga smaker av kiwi och kokos.
1 kaka, ca 20 bitar
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Topping:
4 kiwifrukter
3 msk socker
2 tsk potatismjöl
1½ dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20 x 25 cm, eller klä den med bakplåtspapper.
Topping: Skala kiwifrukterna och skär i mindre tärningar. Blanda med socker, potatismjöl och kokosflingor.
Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten. Tillsätt till sist mjölken och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och strö fruktsmulet jämnt över ytan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna och skär den i rutor.
Ur Allers nr 3/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar