LÄCKRA CHOKLAD- OCH JORDNÖTSRUTOR
De här knastriga godbitarna är riktigt lättbakade. Tur, eftersom de garanterat går åt i ett nafs!
30 st
1 burk jordnötssmör, 350 g
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 l cornflakes
1 dl kokosflingor
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
Klä en avlång form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en tjockbottnad gryta. Koka upp under omrörning. Krossa cornflakesflingorna lätt. Ta grytan från värmen och rör i cornflakes och kokos. Bred ut massan i formen.
Smält chokladsorterna var för sig över varmt vattenbad eller i mikron. Bred först ut mjölkchokladen över kakan och ringla sedan över den mörka. Gör ett virvelmönster med en slickepott. Låt kallna helt och skär sedan i rutor.
Rutorna är godast nybakade, men håller ett par dagar i rumstemperatur.
Ur Allers nr 6/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar