lördag 1 mars 2014

Brasiliansk banankaka

BRASILIANSK BANANKAKA

En tung, saftig kaka med kokos och banan, båda flitigt odlade i södra Brasilien. I det här landet älskar man just mjuka kakor, såklart serverade med en kopp hett brasilianskt kaffe!

1 kaka, 10 - 12 bitar

200 g smör
3 dl socker
2 bananer
2 tsk nystött kardemumma
1 tsk rivet citronskal
2 ägg
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
3 dl standardmjölk (3%)

Limefrosting:
1 lime
300 g Cream cheese naturell
2 dl florsocker
1½ - 2 dl kokoschips


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Mixa smör och socker krämigt i matberedare. Bryt de skalade bananerna i bitar och lägg i matberedaren tillsammans med kardemumma och citronskal. Mixa jämnt. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör.

Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Lägg i matberedarskålen och häll över mjölken. Mixa igen, så kort tid som möjligt, till en smet. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen 60 minuter. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen.

Riv skalet och pressa saften ur limen. Rör ihop cream cheese med florsocker, rivet limeskal och pressad saft. Bred frostingen över kakan och strö över kokoschips.


Från Allers nr 8/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar