söndag 2 mars 2014

Fryst cheesecake med mjölkchoklad

FRYST CHEESECAKE MED MJÖLKCHOKLAD

En bra dessert att ha på lut i frysen och denna kan göras i ordning i god tid. Vi gjorde våra desserter i små portioner, men du kan lika gärna göra en stor form. Då är det lagom med en som är 24 cm i diameter.

Ca 12 portioner

200 g Maryland cookies, ca 20 st

Fyllning:
200 g mjölkchoklad
2 ägg
3 dl vispgrädde
400 g philadelphiaost

Garnering:
finriven mjölkchoklad
1½ dl färska blåbär
1½ dl färska hallon


Börja med fyllningen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör om till slät konsistens.

Dela äggen och lägg vitorna i en ren och fettfri bunke. Spara gulorna till senare. Vispa vitorna till ett fast, vitt skum. Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten. Rör samman till slät konsistens. Rör ned äggulorna i den smälta chokladen. Vänd därefter ned chokladsmeten och rör samman till slät konsistens.

Vänd ned de vispade äggvitorna och rör åter varsamt smeten slät. Bryt småkakorna i mindre bitar och varva i koppar tillsammans med ostsmeten. Ställ dem att frysa, vilket tar ca 3 timmar.

Ta fram så många portioner som behövs. Garnera med litet finriven mjölkchoklad och färska bär.


Från Allers nr 4/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar