onsdag 5 mars 2014

Luftig chokladmoussetårta

LUFTIG CHOKLADMOUSSETÅRTA

Tårtan går fint att förbereda i god tid, vilket alltid är skönt.

10 - 12 bitar

Botten:
300 g mandelmassa
3 äggvitor

Chokladmousse:
300 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
3 äggulor
3 dl vispgrädde

Garnering:
kakao
ev silverkulor


Sätt ugnen på 200°. Spänn fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Dela mandelmassan i bitar och mixa till en smet med äggvitorna i matberedare. Bred ut smeten i botten på formen. Grädda bottnen ca 10 minuter och låt kallna helt.

Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron. Blanda med äggulorna. Vispa grädden fast. Blanda den, litet i taget, med chokladmassan. Rör noga mellan varje tillsats så att moussen blir helt slät. Bred krämen över bottnen.

Kyl tårtan över natten eller minst 8 timmar. Tårtan håller fint upp till tre dygn i kylen. Pudra över kakao och dekorera ev med silverkulor vid servering.


Ur Allers nr 6/14


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar