måndag 15 februari 2021

Morotskladdkaka med vit choklad

MOROTSKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD

Servera kakan med en generös klick vispgrädde.

10 - 12 bitar

150 g smör
200 g vit choklad
200 g morötter
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära

Tillbehör:
vispad grädde


Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och dra från värmen. Hacka chokladen och vänd ned. Rör tills chokladen smält. Skala morötterna och riv dem fint. Krama ur överflödig vätska och rör sedan ned dem i chokladen med socker, vetemjöl, ägg och kryddor.

Klä bottnen på en springform med bakplåtspapper. Smörj kanten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15 - 17 minuter. Låt svalna och stå i kylen över natten.

Servera kakan rumstempererad med en klick grädde. Pudra gärna över litet malen kanel och kardemumma med hjälp av en tesil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar